Tannimplantat

Et tannimplantat er en kunstig tannrot med samme funksjon som en naturlig rot. Man kan på toppen av et tannimplantat sette på en tilpasset krone eller bygge en bro på den dersom det er flere implantater som er satt inn eller eventuelt i kombinasjon med egen tann. Vi vil ved konsultasjon se hvilke muligheter og alternativer der er for behandling, samt se om du har rettigheter til refusjon fra Helfo. Deretter utarbeides et behandlingsoverslag til deg og man går gjennom behandlingsplanen med deg slik at man er enige. Er du henvist til oss fra egen tannlege vil implantatoperasjonen utføres av enten spesialist i kjevekirurgi, spesialist i periodonti. Og krone/bro av tannlege med slik kompetanse eller av din egen tannlege dersom han/hun gjør implantatarbeide også.

FESTE EN HELPROTESE LITT BEDRE MED TO IMPLANTATER

Om man har en protese i underkjeven som sitter dårlig, kan det også være en løsning å sette inn 2 implantater i underkjeven som man hjelpe til å holde protesen litt mer på plass ved hjelp av noen spesielle fester. Man kan da ta av protesen når det passer for rengjøring etc og enklet sette den på selv. Dette er en rimeligere løsning enn å sette inn flere implantater og ha en fast bro som sitter fast. Men det er god løsning som hjelper mange. Skulle man likevel senere ønske en bro som istter fast, kan man sette inn flere implantater og lage en bro og da også bruke de to implantatene som allerede er satt inn.

Bilde av implantat
Om man trenger å få underkjeveprotesen til å sitte litt bedre.

OM MN HAR EN DELPROTESE OG HELLER VIL HA NOE SOM SITTER FAST

Mange som bruker delprotese, har etter hvert et ønske om å ha tenner som sitter fast, så det er lettere å tygge og man føler er mer sine egne tenner. Og man ikke behøver ta den ut. Da kan implantater være en fin løsning. Eller en bro om man har tenner på begge sider av der man mangler en tann/tenner.
Ta da gjerne kontakt for en konsultasjon for å høre om mulighetene du har samt få et kostnadsoverslag. Ofte kan det finnes flere løsninger i ulike prisklasser.

Bilde av delprotese
Delprotese
bilde av implantat
Et implantat har en skrudel som sitter fast i kjevebenet og en krone som skrus på denne. Evnt en bro kan settes på to implantater, enten skrudd på eller sementert på.
Bilde av implantat
Her er det satt inn 1 implantat. Dette er tekniker som bruker dette som arbeidsmodell. Oftest lages et hull gjennom kronen, slik at kronen enkelt kan skrus fast i skruen i kjeven, man legger så bomull over og deretter en plastfylling på toppen. Det gjør det enklere dersom man må gjøre noen reparasjoner på tannen i fremtiden. Man kan da enkelt skru av kronen, sende den til tekniker for reparasjon og deretter sette sen på igjen
Bilde av implantat
Her har man satt inn et implantat fordi en tann måtte fjernes. Nabotennene var så fine at det ville være best å ikke måtte slipe på dem til en bro. Så da var implantat en fin løsning. Etter hvert fikk implantatet en krone på seg og det så helt naturlig ut.

HELFO

Vet du at du har rettighet til refusjon for behandling? Fint om du tar med deg dokumentasjon til konsultasjonstimen så vi kan gjennomgå dette. Har du rett til HELFO refusjon, vil vi trekke fra refusjonen på din betaling, da vi har direkte oppgjør med HELFO.

Finansiering?

Finn ut hvilke muligheter du har med finansiering eller HELFO støtte hos oss.

HAR DU HELPROTESE, MEN ØNSKER NOE SOM SITTER HELT FAST?

Noen som har helprotese, ønsker å få noe som sitter helt fast og man ikke behøver ta ut for rengjøring, samt ikke behøver ta ut om natten. Da kan implantater være en fin løsning. Men man må først ha en konsultasjon og vi ser om forholdene er gode for å sette inn implantater, hvor lang tid en behandling vil ta og kostnader for deg med det. Vi vil også se om du har rettigheter for refusjon for deler av en slik behandling fra Helfo.

Bilde av implantat

Ofte bedrer det livskvaliteten betraktelig å ha tenner som sitter på plass når man spiser, om man har proteser som ikke sitter på plass når man spiser. Det er viktig for både velvære og god funksjon. Og helsen.

bilde av fornøyd kunde
Fornøyd!

Behandlingstiden

Behandlingstiden varierer etter hvordan forholdene er. Er det infeksjon til stede, må denne først tilheles og benet tilhele. Noen ganger må man også bygge ben om det skulle være for lite der man ønsker sette implantat inn. Men det vil du få en oversikt over om du bestiller en konsultasjonstime.
Etter at implantatskruen/e er satt inn, må de gro fast i kjeven så de kan være god støtte for nye tenner. Vanligvis tar denne tiden ca 3 måneder. Deretter kan man, om alt ser bra ut, ta et avtrykk for en krone/bro/implantatprotese og denne vil så lages hos tanntekniker. Når dette er ferdig, setter man tannen/tennene på

MIDLERTIDIG TANN/ TENNER I BEHANDLINGSTIDEN

I den tiden man venter på at man kan få satt inn ett eller flere tannimplantater og i tiden fra operasjonen til man kan ta avtrykk for en ny tann og så frem til den nye kronen kommer, er det mange som ønsker å ha en midlertidig tann å smile med.

Valplast:
Man kan få laget en liten halvmyk, noe fleksibel delprotese. Dette for å ha noe midlertidig å tygge og smile med. Enten med 1 tann på eller flere tenner på, slik du ser i bildet nedenfor.

Etsebro:
Man kan få laget en liten etsebro, hvor man får laget den tannen som mangler, med små vinger på siden som festes på baksiden av nabotenner.

Bruke egen tann:
Feste den tannen som har løsnet, om man har den, med plastmateriale til nabotennene.

Gå uten midlertidig
Om man setter inn implantater i områder der det ikke er så synlig ved smiling, pleier de fleste å ønske å gå uten midlertidig i perioden frem til de får en tann der, så de sparer de kostnadene.

Bilde av valplast
Valplast – en fleksibel liten delprotese | Valplast – med en midlertidig tann på.

Søk om ønsket kreditt hos klinikken eller søk her.

Resurs Bank, Tannestetisk Senter