Tannregulering hos Tannestetisk Senter

Tannregulering for voksne og barn / usynlig tannregulering / innsideregulering / utsideregulering

Tannregulering i Oslo

Tenner påvirkes av krefter og motkrefter som virker på dem. Kraften fra f.eks en tannregulering kan få tenner til å vandre. Tannregulering fungerer takket være at tennene våre ikke sitter helt fastvokst i kjevebenet, men henger i små tråder som kalles ligamenter. Omfattende tannbehandlinger er ofte en kombinasjon av flere ulike spesialiteter der kjeveortopedi er en viktig del. Før store behandlinger er det derfor vanlig at tannlegen rådfører seg med en kjeveortoped. Kjeveortopeden har lang erfaring med ansiktets og tennenes anatomi, vekst og samspill.

Vår kjeveortoped Björn Winter er spesialisert i tidlig og skånsom kjeveortopedi. Etter studiet i odontologi, tok han sin spesialistutdanning både i Tyskland og Norge – og holder i tillegg en doktorgrad fra Universitetet i Bochum. Senere forsket han på bivirkninger av fast regulering ved Universitetet i Oslo. Han er lidenskapelig opptatt av å jobbe med årsaken til at barn får underutviklede kjever og dermed får trangstilling. Han har selv funnet opp en apparatur, “Winterwire”, som er skånsom for barnet og stimulerer både tungefunksjon og utvikling av kjeven slik at resultatet blir langvarig og holdbart. Kjeveortoped Winter er i tillegg spesialisert i kosmetisk tannregulering for unge og voksne både på utsiden og innsiden av tennene.

 

Behandling av bittfeil

En første undersøkelse
Tannlegen registrerer hvordan tenner og kjever forholder seg til hverandre. Eventuelle avvik registreres. Som pasient får du informasjon om problemer og risiko, samt hva som eventuelt kan gjøres med problemet.

Avtrykk, røntgen og tracing
Om tannregulering kan være aktuelt gjør tannlegen alltid en mer omfattende undersøkelse før behandlingen gjennomføres. Et avtrykk av tennene tas. Ved hjelp av dette fremstilles deretter gipsmodeller som fungerer som grunnlag for planleggingen. For å se forholdene mellom kjeveben, tenner og ansiktskjelett benytter tannlegen seg også av røntgen. Ansiktets profil tegnes deretter opp. På tegningen påføres nå verdier fra bl.a røntgen inn. Metoden kalles tracing.

Behandlingen
Valget av behandling er unik for hver pasient. Generelt kan man si at behandling med tannregulering som oftest strekker seg fra et halvt til 3 år. Tenner og kjeveben vil ofte ta seg tilbake til sin opprinnelige posisjon. Det er derfor viktig å følge opp behandlingen. Derfor blir det som regel limt på tynne strenger på baksiden av tennene (retainere, gommer) slik at tennene ikke flytter seg tilbake. Disse strengene synes ikke og er heller ikke noe funksjonelt problem.

 

Tannregulering på barn, tenåringer og voksne

På barn og tenåringer er det relativt enkelt å flytte tenner. Forflytningen underlettes av at kroppen vokser. Vevene forandres og tilpasser seg lettere. Det er til og med mulig å påvirke ansiktets vekst med hjelp av tannregulering.

På voksne kan en som oftest ikke gjøre riktig like store forandringer. Risikoen for en viss tilbakegang når behandlingen er ferdig er noe større. Med god planlegging og behandling kan man imidlertid oppnå fine og permanente resultater også hos voksne.

 

Henvisning fra skoletannlege

Har barnet ditt fått henvisning fra skoletannlegen til reguleringstannlege/kjeveortoped, er dere velkommen til å ta kontakt med oss for time på telefon 22441535 eller
http://www.tannestetisk.no/bestill-time/

Tannregulering hos Tannestetisk Senter
Tannregulering hos Tannestetisk Senter
Tannregulering hos Tannestetisk Senter
Tannregulering hos Tannestetisk Senter

Usynlig regulering/ innsideregulering

Man kan også sette regulering på baksiden av tennene. Dette er en svært populær måte å regulere tennene på. Ta kontakt for en konsultasjon så kan vi finne ut hvilken regulering som passer best for deg.

Innsideregulering hos Tannestetisk Senter
Innsideregulering hos Tannestetisk Senter

Invisalign - usynlig tannregulering/ tannskinner/ avtagbar regulering

Invisalign er behagelige, gjennomsiktige og avtagbare skinner.

De er spesialfremstilte for hver enkelt slik at de passer nettopp til dine tenner.

Skinnene skiftes annenhver uke. Tennene vil bevege seg litt etter litt og gradivs mot det resultatet vi ønsker å få.

Hvor lang tid og hvor mange skinner man trenger avhenger av hvordan tennene dine står idag. Og hvilket resultat du ønsker.

Den finnes i forskjellige varianter alt etter hvordan bittet ditt er og hvor mye som skal endres.

Etter konsultasjon kan man bestille en Clincheck – som er en virtuell 3D-behandlingsplan som viser serien av bevegelser tennene dine skal gå gjennom i løpet av behandlingen. Etter dette bestiller man skinnene du trenger til din behandling.

Søk om ønsket kreditt hos klinikken eller søk her.

Resurs Bank, Tannestetisk Senter