• 15 APR 16
  • 1
  Regulert komikerfrue – tannregulering

  Regulert komikerfrue – tannregulering

  Marna Haugen Burøe blogger om det meste. Kreft, fødsel og klamme ammepupper for eksempel. Så hvorfor skulle hun ikke fortelle at hun har tannregulering?

   

  Hele 25 000 faste lesere kjenner henne som komikerfrue.no. Bloggen hennes er den andre babyen i livet hennes, Dexter på et halvt år er den viktigste. Han er hverdagen, og det er nettopp hverdagslivet bloggen handler om. Kanskje ikke så rart da, at Marna ble kåret til Folkets favoritt på Vixen Blog Awards 2015. Stadig flere kjenner seg igjen, også når hun forteller at en tannregulering skjuler seg bak det vakre smilet.

  Bare rydde opp litt …
  – Jeg ville rette opp i den rotete underkjeven, men ekspertene mente at jeg også måtte ha regulering i overkjeven siden jeg var mer overbitt enn jeg var klar over. Det er jo egentlig ganske praktisk at kjevene passer sammen … Nå blir i hvert fall alt ryddet opp i, og det blir veldig bra. Det koster litt, men noen bruker penger på nye pupper, jeg investerer i nye tenner, sier en fornøyd Marna.

  Hadde gjort det igjen
  Marna har estetiske grunner. Det å føle seg vel når du smiler, ikke minst når du snakker, som blogger bruker hun tross alt seg selv visuelt. Hun fikk ikke regulering som barn, og må betale for det som voksen. Hun er ikke ferdig med behandlingen, men hadde gjort det igjen. Antall voksne med tannregulering øker, blant annet fordi de nye reguleringene ikke synes så godt.

  En uventet slankekur
  – Reguleringen blir limt på baksiden av tennene med stålklosser som kalles brackets på fagspråket. Jeg regner med å ha dem der godt og vel ett år, og går regelmessig til kontroll. Hun som gjør jobben er utrolig dyktig, så dette er bokstavelig talt i trygge hender. Det er ikke alltid så enkelt å tygge mat med hard konsistens, men det er ikke noe stort problem. Det har ført til at jeg har kuttet ut småspising, og resultatet er en uventet, gratis slankekur, sier komikerfruen.

  Handler om et åpent liv
  – Det handler om å ha et åpent liv. Derfor har jeg også skrevet om tenner på bloggen min. Noen hører at jeg snakker litt annerledes med regulering, og noen lurer på hvorfor jeg av og til ikke spiser alt som blir servert. Da føles det helt naturlig å fortelle hva jeg gjør med tennene mine. Innerst inne tror jeg folk liker at jeg tør der andre tier, også når det gjelder tannregulering, sier Marna Haugen Burøe.

  Økende etterspørsel
  – Stadig flere voksne bruker tannregulering. Noe av grunnen er at reguleringene nå kan settes på innsiden av tennene. Det er mange som verken fikk tilbud eller hadde lyst til å regulere tennene da de var unge. Stadig flere angrer og regulerer tennene i voksen alder. Med de nye teknikkene som kom for 10-12 år siden, kom også økende etterspørsel blant voksne, sier Kristin Aanderud-Larsen, tannlege og spesialist i kjeveortopedi.

  Utvidet behandling
  – Det estetiske er blitt viktigere, derfor er innsideregulering stadig mer populært. Når vi behandler voksne pasienter med tannregulering, kan det skje at pasienten har behov for mer tannbehandling. Noen henvises, andre kommer av seg selv. Uansett er det få som får trygderefusjon for en slik behandling når de er over 20 år, sier Aanderud-Larsen.

  Kilde: Munnhelse Norge

  Leave a reply →
 • Posted by Paul on 3. februar 2017, 10:28

  Jeg var nylig på forretningsreise i Warszawa og hadde uflaks for jeg fikk en tannpine . Venner anbefalte meg Medicover klinikken. Jeg ikke lurte på i lang tid, fordi jeg kunne knapt stå smerten, og klinikken var praktisk talt rundt hjørnet. Behandlingen varte bare et øyeblikk. Uten smerte og unødvendig stress.

  Reply →

Leave a reply

Cancel reply